Recyclen scheelt tienduizenden zonnecellen

0

wijffelsUTRECHT – Als Nederland alle recyclingmogelijkheden zou benutten, dan zou er 2250 kton minder CO2 worden uitgestoten. Dat is een mogelijke verbetering van ruim 45% ten opzichte van de huidige situatie waarin ook bruikbaar afval wordt verbrand.

Dat blijkt uit onderzoek van het


Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht. ‘Saving Materials’ is na twintig jaar het eerste brede onderzoek naar de effecten van recycling en verbranding van afval dat specifiek voor de Nederlandse situatie is uitgevoerd.

Als de recycling in Nederland verregaand wordt gestimuleerd dan leidt dat jaarlijks potentieel tot een vermindering van een extra 2250 kton aan CO2. Om die reductie op een andere manier te realiseren moeten in diezelfde tijd 114 miljoen bomen groeien of 33 miljoen zonnepanelen energie opwekken in Nederland.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend