SP grote afwezige bij verkiezingen SWF

0

logo-spSNEEK – De SP uit  Sneek doet niet mee aan de gemeente raadsverkiezingen in Súdwest Fryslân. De landelijke SP heeft besloten dat de partij onvoldoende ‘zwaar bemand’ is. Alhoewel de afdeling Sneek dit


betreurt, legt zij zich er wel bij neer.

“Deze constatering van het landelijk partijbestuur betreuren we uiteraard zeer”, aldus Marloes de Jong, voorzitter van de afdeling. De SP is een partij die zich naast het raadswerk ook steeds sterk wil manifesteren buiten de raad. De Jong: “Gezien de omvang van de nieuwe gemeente hebben we gewoonweg meer actieve mensen nodig en daar heeft het landelijk partijbestuur een punt. Maar toch hebben we ons ondanks dat in de afgelopen maanden goed gemanifesteerd. 

SP Sneek gaat zich zoals altijd ook in de nieuwe gemeente weer bezig houden met het aankaarten van sociale verbeteringen in de nieuwe gemeente. Zo staat er inmiddels een onderzoek naar de gevolgen van de verkoop van sociale huurwoningen voor gezinnen met lagere inkomens op de agenda.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend