Rinke is uit beeld maar houdt zijn plekje

0

SNEEK – Gisteravond hoorden wij het verschrikkelijke nieuws dat Rinke van der Meulen, bij velen beter bekend als vader van Olaf (die volleyballer juh),  is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.


Die hersenbloeding had hij een slordige week geleden en toen al zag het er niet goed uit. Veel generatiegenoten (vijftigers) zullen zich Rinke herinneren als de glimlachende uitbater van Rinke’s Koffiebar in de Scharnestrraat tegenover slager Leo Potma.

Menig uurtje werd daar klaverjassend, toepend of gewoon slap ouwehoerend doorgebracht; vriendschappen voor het leven hadden daar hun oorsprong, verkerinkjes ontstonden en vonden daar hun eind. En altijd was daar Rinke die het zag, precies wist wat er aan de hand was, maar geen oordeel gaf, hoogstens eens een wenkbrauw optrok.

Altijd rustig, relativerend en vriendelijk voorkwam hij dat menige woordenwisseling uitliep op erger. Toen hij Rinke verkocht aan Joop Snor, verdween hij ook eigenlijk uit beeld. Nu is hij voorgoed uit beeld, maar dat plekje dat hij bij mij en veel generatiegenoten heeft, dat verdwijnt niet. Goede reis Rinke.

Wim Walda

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend