CBS Skoalfinne Warns wint nieuw schoolplein

0

schoolplein-voorbeeld-nijhaWARNS – Groep 8 van basisschool Skoalfinne in het Friese Warns heeft binnenkort een leuk en spannend schoolplein. De school won samen met de andere basisschool in het dorp 50.000 euro gm een nieuw schoolplein aan te leggen. Ze hebben dat geld


gewonnen doordat ze zelf een goed ontwerp naar Jantje Beton in hebben gestuurd.

Bijna de helft van de kinderen tussen vinden ze maar saai en te klein. Dat blijkt uit onderzoek van Jantje Beton, een organisatie die het belangrijk vindt dat kinderen buiten kunnen spelen.

Kinderen zouden vaker en meer op het schoolplein spelen als er leukere dingen te doen zijn en als ze ook ‘open’ zijn buiten schooltijd en voor alle kinderen. Nu zijn bijna de helft van de kinderen niet tevreden over hun plein. Uit het onderzoek blijkt ook dat kinderen het liefst zelfverzonnen spelletjes doen, net als ‘Kletsen en hangen’.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend