SP houdt vervroegde invoering OV-chipcard tegen

0

ov-chipkaartLEEUWARDEN – Gedeputeerde Staten wilde de ov-chipkaart voor de bus al in oktober van dit jaar in heel Noord-Nederland invoeren IN PLAATS VAN IN FEBRUARI 2011. Daar wordt nu van af gezien vanwege het zoveelste probleem. Het blijkt vooral voor ouderen nu te ingewikkeld.


Week-, maand- en jaarkaart blijven vooralsnog bestaan, de strippenkaart verdwijnt. De SP is niet voor invoering van de ov-chipkaart, mede gelet op de te verwachten hogere kosten en het feit dat het systeem in veel gevallen te ingewikkeld is voor de consument.

Reizigersorganisatie Rover bevestigt deze stellingname en bestempelde de ov-chipkaart bij voorbaat als een mislukking. De SP Statenfractie stelde al eerder vraagtekens bij de haalbaarheid van invoering van de ov-chipkaart en maakt zich zorgen over de gevolgen voor de consument. ANBO en ROCOV hebben aangegeven dat voorlichting aan de consument, het aantal distributiepunten en de locatie daarvan te wensen over laat. Dit lijkt nu eindelijk ook door te dringen tot GS.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend