Open Dag volkstuinen Noorderhoek Sneek

0

volkstuin-noorderhoek-expert-ekhart-doet-het-even-voorSNEEK – Onder het motto ‘Een tuin om van te smullen’ organiseert de vereniging van Volkstuinders Nut & Genoegen in Sneek op 4 september van 10.00 – 16.00 uur op het Volkstuinencomplex in de Noorderhoek (ingang Christiaan Schotanusstraat) een Open Dag.


Een jaarlijks terugkerende gelegenheid om de activiteiten van de vereniging, die zowel aan de Domp als aan in Noorderhoek tuinen heeft, aan een breed publiek te presenteren. Op de Groene Infomarkt geven diverse organisaties en instellingen, waaronder Groei & Bloei, Vrouwen van Nu, Imkervereniging Súd-West Fryslân, Milieuvriendelijk tuinieren VEA, I.V.N. (met speurtocht voor kinderen) acte de presence.

Er zijn verkoop/demonstratiestands van decoraties van natuurlijk materiaal, recycling oude kaarsen, sculpturen van bijenwas, tuinornamenten van beton, glas graveren, houtbranden, kaarsen- en kaartenmakerij. LetsSneek, een organisatie van ruilhandel, staat dit jaar voor het eerst op de infomarkt.

Uiteraard hebben ook de eigen leden niet stilgezeten, zij laten zien hoe je van de opbrengst van je tuin overheerlijke jams, chutneys en wijn kunt maken. In de kas Pomona wordt een ruim aanbod aan decoraties van zowel bloemen als sierkalebassen verkocht. Kinderen kunnen pony-rijden of meedoen aan de speurtocht van het I.V.N.

De landelijke trend van een groeiende belangstelling voor volkstuinen is ook in Sneek merkbaar. De afgelopen jaren kwamen er tientallen huurders bij! Voor de tuinen in de Domp is al lang een wachtlijst. Gelukkig komen er na de renovatie in de Noorderhoek in 2010/2011 tientallen prima gedraineerde en gerenoveerde tuinen vrij en daar wil de vereniging graag andere amateur-tuiniers voor interesseren.

Ook het komende jaar zullen een drietal specifieke doelgroepen actief benaderd worden; allochtonen, natuurvriendelijke tuiniers en mensen met een krappe beurs.

Op een eigen infostand geeft het bestuur van Nut & Genoegen tekst en uitleg over de huidige stand van zaken en de renovatieplannen die gerealiseerd gaan worden. Er wordt volgend voorjaar een nieuw clubgebouw gebouwd en het voormalige sportveld wordt op dit moment geschikt gemaakt voor volkstuintjes. De gemeente Sneek is opdrachtgever voor de groot-scheepse renovatie en Empatec voert de werkzaamheden in het kader van het werkgelegen-heidsproject van de gemeente uit. (foto volkstuinensneek.nl)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend