4-miljoenste .nl-domein geregistreerd

0

nlARNHEM – Op woensdag 18 augustus werd rond 12.00 uur bij SIDN, verantwoordelijk voor het .nl-domein op het internet, de mijlpaal van 4 miljoen .nl-domeinnamen gehaald. Houder van de viermiljoenste .nl ontvangt een iPad en hoeft SIDN geen abonnementsgeld te betalen zolang hij deze domeinnaam houdt.


Met vier miljoen registraties neemt het .nl-domein een vierde plaats in in een reeks van zo’n 250 landendomeinen (ccTLD). Alleen .de (Duitsland), .uk (Verenigd Koninkrijk) en .cn (China) zijn groter met respectievelijk circa 13,7 miljoen, 8,5 miljoen en 7,6 miljoen domeinnamen. Afgezet tegen de ruim 16 miljoen Nederlanders heeft ons land met een .nl-domeinnaam op bijna elke vier inwoners de hoogste domeinnaamdichtheid ter wereld.

Vindingrijk

Roelof Meijer, Algemeen Directeur bij SIDN: “Ieder jaar worden er wereldwijd weer records gevestigd in internetgebruik. Het aantal Nederlanders dat toegang heeft tot het wereldwijde web groeit ook ieder jaar nog. Van 85% in 2006 naar 93% in 2009 (Bron: CBS). Omdat het daarnaast relatief eenvoudig is een .nl-domeinnaam te registreren worden dagelijks zo’n 2800 nieuwe domeinnamen geregistreerd. Netto groeit het .nl-domein met 1600 domeinen per dag, naar verwachting wordt dan ook binnen enkele jaren de 5-miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd.”

Ondanks het hoge aantal reeds geregistreerde domeinnamen blijkt men nog steeds heel vindingrijk aldus Meijer: “Wat te denken van ‘ gedreven out of the box conceptontwikkelaar met passie voor architectuur.nl’, met 63 tekens (tevens het maximaal toegestane aantal tekens) een van de langste geregistreerde namen.”

Uniek

Met een eigen domeinnaam kunnen bedrijven en consumenten zich onderscheiden op het internet. Meijer: “Een domeinnaam hoeft niet alleen gebruikt te worden voor een website. Denk ook aan je eigen, unieke en persoonlijke e-mailadres. Met een eigen domeinnaam heb je bij wijze van spreken de rest van je leven je eigen mailadres, ook als je verandert van internet service provider.”

Jubilea

Met de registratie van de 4-miljoenste .nl-domeinnaam bereikt SIDN de eerste van drie grote mijlpalen binnen een jaar tijd. Meijer: “In 2011 vieren we zowel het 25-jarig jubileum van het .nl-domein als het 15-jarig bestaan van SIDN. Heugelijke momenten die we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het zijn bewijzen van de vruchtbare samenwerking tussen SIDN en haar verkoopkanaal, de bijna 2.000 registrars waar bedrijven, instanties en consumenten terecht kunnen voor een .nl-domeinnaam.”

Meer info op: http://www.sidn.nl

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend