Jacob Brandsma zes weken aan de room

0

kuur-op-room
SNEEK / HARLINGEN – Room van grazende koeien in een biologische weide bevat in principe alle voor de mens benodigde voedingstoffen. Om de proef op de som te nemen levert de Harlingse boerin Anneke Koekkoek wekelijks tien liter van deze room als basis voor een gezondheidskuur van zes weken aan Jacob Brandsma (52)


Doel is om een indruk te krijgen of de kuur bevorderlijk is voor het algemeen welbevinden, energie in spieren en de conditie van het gebit. Daartoe consumeert Brandsma nu zes weken vrijwel enkel deze room. Gemengd door koffie en thee, gezet van regenwater. Vast voedsel wordt ontweken in deze proef op wat smeuïge kaas, een stukje vis of een paar weidechampignons na.

Juist de vluchtige en smakelijke voedingsstoffen worden door het rechtstreeks opvreten van het gras in de wei het best opgenomen in de magen van de koe die vervolgens door de melk in vetbolletjes vooral in de room terecht komen.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend