‘t Waterpoartsje – ambassadeurs fan ut goëde gefoël fan Sneek weer los!

Algemeen
Afbeelding

In een korte terugblik vertelden de brouwers over de resultaten van missie voor “ut goëde gefoël” en de stappen die er inmiddels gezet zijn. Brouwer Klaas-Pieter Majoor: “Er is veel gebeurd sinds de start, bijna teveel om op te noemen! We zijn 18.000 biertjes verder, ruim 200 ambassadeurs hebben zich aangesloten. De Samenwerking met Vonk, het onderwijsproject met de Thomas van Aquinoschool, de lancering van de “Anjenette” en de samenwerking met Theather Sneek. En natuurlijk de avonden met Ambassadeurs waarin de kracht van de community onderstreept wordt en taken verdeeld worden. Vele handen maken licht werk!”

Sneek - Vrijdagavond, Koningsnacht 20:00 uur was het eindelijk zover! In een sfeervolle setting hebben de ambassadeurs van ‘t Waterpoartsje de biertjes -vers uit de brouwerij- geproefd onder het genot van een heuse muziekbingo. De reacties liegen er niet om. “Heerlijk fris!”, “Helder” en “lekker terrasbierke”!

Met elkaar voor een goëd gefoël. Het biertje is naast “homecourse” Weduwe Joustra nu ook te verkrijgen in 5 vestigingen van de Poiesz, de Gall & Gall en uiteraard bij de betere Horeca van Sneek. Verschillende evenementen nemen het bier in de zomer op als fris zomerbiertje en dragen daarbij ook af aan de stichting voor ut goëde gefoël. Daarover volgt binnenkort meer.

“Vorig jaar zijn we vrij impulsief gestart” vertelt Brouwer Wietse Nieuwenhuis, “vlak voor de Sneekweek. Dat we zoveel zouden losmaken hadden we niet gedacht.” Hij vervolgt: “omdat we dit jaar eerder in het seizoen starten gaan we nóg meer Snekers betrekken bij dit initiatief. Het bier is slechts een middel, samen gaan voor ut goëd gefoël in Sneek geeft een enorme kick!”

Naast de proeverij was er ook een primeur: Er is een belangrijke ambassadeur en partner toegevoegd. Naast andere, echte Sneker organisaties: Sneeck, Divites, GrootSneek, Copy To Print, Vonk en natuurlijk Weduwe Joustra voegt ’t Waterpoartsje daar nu ook de Walrus als actieve bijdrager en sponsor aan toe.

Niet alleen bier maar ook andere producten kunnen het goede gefoel in Sneek stimuleren!

Daar is de Walrus mooi op ingesprongen door ’t Waterpoartsje menu samen te stellen. Van ieder verkocht menu schenkt de Walrus 5 euro aan stichting ‘t Waterpoartsje. Tevens is ’t Waterpoartsje opgenomen op de kaart en zitten er in de toekomst nog meer samenwerking aan te komen met lokale initiatieven en ondernemers.

De avond werd muzikaal begeleid door DJ Mark Eldering (Sneeck) samen met Brouwer Cees Vogelvanger. Uiteindelijk nam DJ Michel S namens de Walrus de Koningsnacht over en ging het dak er af.  “Een magnifieke avond met een prachtige opkomst.” Aldus Cees. ” ... en weet je wat het leuke is? Iedereen wil wel wat oppakken! Het ultieme goëde gefoël zit in de verbondenheid die we creëren met elkaar. Dit ken wel vaker!”

Afbeelding