Dieven speedboot Nijland aangehouden

0

politie-handboeienNijland / Nijensleek – De politie heeft vrijdagnacht twee mannen (44 en 24 jaar) uit Diever aangehouden voor diefstal van een speedboot. Een man hoorde op de Ingenawei in Nijland een luide klap. Toen hij ging kijken zag hij een boottrailer met een speedboot erop in de berm staan.

Er kwam een auto met hoge snelheid terugrijden en de trailer werd achter de auto gekoppeld. Vervolgens reed de auto met hoge snelheid weg. De man meldde dit, maar op dat moment was er geen nadere indicatie dat er iets aan de hand was.

Later in de nacht kwamen agenten de auto met boot en trailer tegen. Zij besloten de bestuurder te controleren. Op de Polderweg in Nijensleek werden ze langs de kant van de weg gezet. De gegevens van de inzittenden en die van de boot werden nagetrokken. Al gauw bleek dat de gegevens niet overeen kwamen, waarop ze werden ingerekend. In de auto werd een alarmpistool gevonden. Die werd in beslag genomen. De mannen zitten vast. De auto, boot en trailer werden in beslag genomen voor nader onderzoek.

Reageren

Deel dit met een vriend