Nederland in actie voor de Hoorn van Afrika via giro 555

0

AMSTERDAM – In hartje Amsterdam vindt aanstaande maandag de aftrap plaats van de ‘Week voor de Hoorn’. Om 9.00 uur slaan de directeuren van de SHO-organisaties op de gong van de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext en geven zo het startschot voor een week vol activiteiten voor Giro 555. In de ‘Week voor de Hoorn’ voeren bedrijven en particulieren actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika.

Zo roept De Over Datum Eetclub iedereen op zijn eigen ‘over de datum diner’ te organiseren en geld te doneren aan Giro555. Op overdatum.org is een pop-up community te vinden met tips en trucs. Ook bekende Nederlanders als Yfke Sturm, Marco Borsato, Paul van Vliet en Johnny Hoogerland zetten zich belangeloos in voor Giro 555. Op donderdag zal er een groot Giro 555 event plaatsvinden.

Overal in het land zullen in de ‘Week voor de Hoorn’ kleine en grote evenementen plaatsvinden. Zo spelen in heel Nederland beiaardiers We are the world op het carillon, fietsen jongeren de Alpe d’Huez op en verkopen kinderen cakejes voor Giro 555.

Om een einde te maken aan de hongersnood in de Hoorn van Afrika is volgens de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, 1,1 miljard euro nodig. Tot nu toe is 13 miljoen euro binnengekomen op Giro 555 voor de slachtoffers van de droogte in Kenia, Ethiopië en Somalië. Maandagochtend zal de stand van dat moment worden bekend gemaakt.

Skûtsjesilen en Sneekweek

Tijdens het Skûtsjesilen en de Sneekweek midden we met zijn allen doorgaans de nodige liters bier, wijn en aanzienlijke hoeveelheden victualiën door het keelgat om ze na een half uur weer uit te pissen en anderzins te lozen. Gevolg: volle blaas, lege beurs, pijnlijk hoofd. Als we nu met zijn allen een tientje de man doneren op giro 555 en we gaan bij de Sneekweek uit van 120.000 bezoekers en bij het skutsjesilen van het dubbele, dan praten we over 3,6 miljoen euro. Dat moet met een gejuichje haalbaar zijn. Daar missen we die vier biertjes of twee à drie wijntjes niet eens van.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend