“Smeren?Ja, Smeren!

0

Jeuk, trekkende huid, schilfers of zelfs eczeem; symptomen van een zeer droge huid. Juist omdat de huid zo droog is en de huidbarrière (de beschermingsfunctie van je huid) verstoord is, is de huid is ook nog vatbaarder voor irritatie en ontstekingen.

Niet fijn als je hier last van hebt! Helemaal niet omdat douchen of baden de huid vaak verder uitdroogt en bodylotions soms irriterend kunnen werken.

Hoewel een zeer droge huid leeftijdsafhankelijk kan zijn of aangeboren, kan het ook te maken hebben met voeding, gebruik van bepaalde medicijnen of irriterende huidverzorgingsproducten. Gelukkig zijn er steeds meer specifieke producten op de markt die geen parabenen, zeep of parfum bevatten en de huid "gewoon" heerlijk verzorgen, jeuk tegengaan en helpen herstellen. Drie tips voor dit huidtype:

  1. Uitdrogen van de huid voorkomen door de huid regelmatig in te vetten met crème of zalf. Smeren met een vettend niet irriterend product verzacht onmiddellijk en doorbreekt de vicieuze cirkel van jeuk. Krabben maakt de huid immers alleen maar meer kapot, waardoor de droge huid meer vuriger wordt. Bijvoorbeeld een met een intensieve crème met 70% lipiden voor een erg droge en beschadigde huid. Ook goed als aanvullende behandeling (naast de vaak voorgeschreven hormoonzalf) voor kinderen met atopisch dermatitis, eczeem of andere huidklachten zoals psoriasis.
  2. Voordat je gaat smeren: bereid de huid voor op het smeren om de behandeling nog beter te laten aanslaan. Voor veel huidbehandelingen wordt het baden of het vochtig deppen van de huid met Dode Zeezout geadviseerd. De huid kan na een behandeling met Dode Zeezout de werkstoffen van de werkzame ingrediënten van een kuurproduct of crème beter opnemen en het een dode zeezout lotion stimuleert het afschilferen van de huid; belangrijk bij behandeling van onder andere psoriasis en eczeem.
  3. Maar start eens met minder heet te douchen (ook nog beter voor het milieu) en bij het douchen een douchecrème of olie zonder irriterende stoffen te gebruiken en maak van de droge huid weer een gezonde, soepele huid!

Maaike van der Goot-Andela
Huidverzorgingsapotheek ANDELA PHARMA"

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend