Geen supermarkt meer op Antoniusplein Sneek

0

SNEEK – Op 3 december wordt een voorbereidingsbesluit van kracht waarmee supermarktactiviteiten op het Antoniusplein niet meer zijn toegestaan vanaf het moment dat de Lidl Supermarkt vertrekt naar de nieuwbouw aan de Oude Oppenhuizerweg.

Formeel is de afspraak dat de Lidl zijn supermarktactiviteiten op het Antoniusplein staakt binnen drie weken nadat de nieuwbouw gebruiksklaar is. Al hoe zeer de investeringsmaatschappij op het Antoniusplein dit besluit ook betreurt, politiek Sneek zal niet anders kunnen want een supermarkt moet over een goede logistiek beschikken, zowel intern als extern. En juist de aanvoer via de Juliananstraat heeft de aanwonenden als ook de gemeente Sneek vele juridische hoofdbrekens gekost. Niet vreemd dat men koste wat kost een herhaling van deze 'soap' wil voorkomen.

In de aanloop naar een definitieve wijziging van het uitgebreidere bestemmingsplan wordt dus aan de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit voorgelegd om alvast een besluit te nemen over het Antoniusplein.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend