Steenwol houdt burgemeester Sneek bij de les

0

SNEEK – Er zijn van die mensen, ze kunnen er echt niets aan doen, die over een bulderende lach beschikken. Wat echter opvallend is dat dit soort mensen die ongelooflijk harde lach met de regelmaat van de klok laat horen. Jan Bargboer, tijdelijk even uit de running, is zo'n persoon. Hoe hou je dat vocale geweld binnen de perken? Juist, door de ruimte achter de dubbele schuifdeuren van zijn werkkamer vol te bouwen met pakken steenwol.

Want wat wil het toeval? Dat aan de andere kant van die schuifdeuren, met aan zijn eigen kant ook een setje van die schuifdeuren, de kamer van burgemeester Hayo Apotheker gesitueerd is. Deze is vanwege het verkeerslawaai aan de kant van de Marktstaat, waar de werkkamer van de burgervader oorspronkelijk was, in zijn onschuld verhuisd naar gene zijde van de kamer van Jan Bargboer, waarmee hij wel mooi van de regen in de drup kwam.

Enkele kubieke meters steenwol in de ruimte tussen de schuifdeuren dempen de lach van Bargboer blijkbaar zo goed dat Apotheker geconcentreerd in zijn werkkamer aan de slag kan. En is er een keer een gelegenheid waarbij beide schuifdeuren open moeten om de kamers bij elkaar te trekken, dan worden de pakken steenwol tijdelijk even in een gang geparkeerd.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend