Nieuwe lichting Sneekologen gecertificeerd

0

SNEEK – Donderdagavond is de tweede lichting Sneekologen in de Grote Raadszaal van het Gemeentehuis in Sneek gediplomeerd door Wethouder Andries Ekhart, die het heerlijk vond zijn core-business als oud adjunct-directeur van het RSG in Sneek, nog eens even uit te kunnen oefenen.

De 20 nieuwe Sneekologen werden, voordat de eigenlijke diplomering begon, vergast op een 'crash-course' gemeentepolitiek, van de formulering van een voorstel,. via de behandeling daarvan in een van de drie commissies (Onderwijs en Welzijn/ Stadsontwikkeling, Openbare werken en Milieu/ Algemene middelen en bestuur) tot en met behandeling van het stuk in de raadsvergadering.

Ook kregen de Sneekologen nog een paar geheimen van het Sneker gemeentehuis te horen. Eén daarvan, de bekende Sneker die een eigen standbeeld heeft in het gemeentehuis, hebben we in een ander artikel al behandeld. En we vertellen straks in een ander artikel nog iets over de geluidsoverlast die wethouder Jan Bargboer produceert. Een lach waarvan we hopen die spoedig weer door het gemeentehuis en over het Marktplein te horen schallen. Tot zover de geheimen. We weten er inmiddels veel meer, maar die vertellen we niet. Moet je zelf maar Sneekoloog worden.

Na de diplomering volgde een gezellige nazit in de Cingelsocieteit van Paul Ruiter, waar Henk van der Veer en scheidend bestuurslid en initiator van Sneekologie Ömer Kaya een zeefdruk van een aantal markante gebouwen van Sneek van de hand van Ronald Westerveld uit Sneek aangeboden kregen voor hun enthousiasme en inzet.

 

Foto's Henk van der Veer, Petra Miedema, Harm Rozenberg

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend