Dorpshuizenkraker uit Sneek mag ‘brommen’

0

LEEUWARDEN – Een 35-jarige Sneker is donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot zes maanden cel plus twee maanden voorwaardelijk wegens inbraken in vier dorpshuizen in Friesland: Burgwerd, Kornhorn, Bakhuizen en Ouwsterhaule.

Van vijf andere inbraken waarvan hij ook werd beticht kon niet onomstotelijk worden vastgesteld dat hij de dader is geweest, zodat hij daarvan werd vrijgesproken. Alleen het feit dat zijn auto, met een GPS peilbaken dat door de politie onder zijn auto was geplakt, op het moment van de inbraak exact op de plaats van de kraak was gepeild, bleek niet voldoende.

De Sneker zit sinds 16 juli vast, maar aangezien hij nog een eerder opgelegde voorwaardelijke straf moet uitzitten, blijft de gemeenschap de eerste tijd verschoond van de activiteiten van deze illustere Sneker. De auto die bij de diefstallen was betrokken, wordt niet zoals de Officier van Justitie eiste, geconfisqueerd.

[print_link]

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend