Harlingen: De angst regeert. Bedrijven in ‘t spier

0

HARLINGEN – De beslissing van de coalitiepartijen in Harlingen om het verzoek van de Tall Ships Race om Harlingen te gebruiken als gasthaven voor de Tall Ships Race, naast zich neer te leggen, kwam als een schok in de Harlinger gemeente aan, die nu nog nadreunt. Bedrijven laten het er niet bij zitten en het geld vliegt binnen.

Arjen Mintjes heeft moeite zijn teleurstelling te verbergen. ,,Een vreselijk gemiste kans” en ,,heel slecht voor het zeevaartonderwijs, zowel in Harlingen als op Terschelling.” Arjen Mintjes, directeur van de Maritieme Academie en beoogd organisator van het startweekeinde van de Tall Ships Race 2014 in Harlingen, is bijzonder teleurgesteld in de gemeenteraad van de stad.

De coalitiepartijen zien het niet zitten om vier ton te steken in het evenement dat naar verwachting tussen de 300.000 en 500.000 bezoekers gaat trekken. De Provincie (ook teleurgesteld aldus gedeputeerde Galema) is ook bereid om de beurs te trekken voor een net zo groot bedrag als de gemeente, zodat er een gat in de begroting overblijft van vier ton dat gevuld zou moeten worden door het bedrijfsleven.

Om de zittende partijen gerust te stellen, want angst is een slechte raadgever, hebben de Harlinger bedrijven in de industriehaven samen met een uurtje praten  € 100.000 bij elkaar gelegd , aldus voorzitter van de Harlingen Seaport Business Association (HSBA) Lammert Soet. Want dit moet gewoon doorgaan.

De Tall Ships Race zou volgens burgemeester Scheffer van Harlingen drie- tot vijfhonderdduizend mensen naar Harlingen hebben getrokken. Scheffer is – met toestemming van de raad – meer dan een jaar internationaal aan het lobbyen bij STI. Hij denkt dat Harlingen nu een enorme deuk in het imago als havenstad oploopt.
 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend