Makkum: werknemer overijverig, werkstraf

0

MAKKUM – Een medewerker van een scheepsbouwbedrijf in Makkum had via via gehoord dat er veel metaal tussen het reguliere afval van het bedrijf van zijn werkgever bleef zitten. Dat metaal werd er bij het afvalverwerkingsbedrijf uitgehaald. Hij vond dat dat behoorlijk anders moest.

Samen met twee collega's besloot hij de taak van de afvalscheiders lichter te maken. De opbrengst werd door hen gedeeld; echter zonder dat de baas van deze 'goede daad' op de hoogte werd gebracht. Het leverde hem ontslag, een werkstraf van tachtig uur (met veertig uur voorwaardelijk)  en een te betalen schadevergoeding van bijna 1800 euro op. Dit in tegenstelling tot zijn collega die meteen 1000 euro heeft terugbetaald en die zijn baan nog heeft.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend