Oplaadpunt krachtstroom in Sneek geplaatst

0

SNEEK – In Sneek kunnen nu ook grotere recreatieschepen hun accu's opladen. Op de Waterpoortsgracht bij de Waterpoort is namelijk een nieuw oplaadpunt voor krachtstroom geplaatst, dat woensdag door wethouder Tom Metz en gedeputeerde Jannewietske de Vries in gebruik is genomen.

De provincie heeft elektrisch varen hoog op haar prioriteitenlijstje staan en subsidieert de ombouw van fossiel naar elektrisch dan ook. Maar dat heeft alleen maar zin als er ook daadwerkelijk genoeg oplaadpunten voor zowel gewone stroom als krachtstroom (grotere schepen) voorhanden zijn. De bedoeling is dat er eind 2014 225 oplaadpunten zijn , waarvan 45 voor krachtstroom.

In het kader van Het Friese Merenproject en het programma Duurzame Energie zijn op drie plaatsen in Sneek deze oplaadpunten met krachtstroom gerealiseerd. In de Kolk, Houkesloot en de Domp.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend