Strontrace, Visserij en Beurtveer in herfstvakantie

0

WORKUM – Op de eerste maandag van de noordelijke herfstvakantie,op 25 oktober, klinkt in de haven van Workum het startschot voor Visserijdagen, Strontrace en Beurtveer. Het publiek hangt enthousiast yn ‘e beage: in de jaaglijn, en jaagt de schepen richting IJsselmeer.

Langs de oevers van deze kilometer-lange vaart ’t Soal spelen muzikanten zeemansliederen, terwijl de traditionele zeilschepen zich een weg naar open water manoeuvreren. Er staat steeds veel op het spel: wie brengt de meeste vis thuis, wie is als eerste terug van de barre strontrace en welk beurtschip brengt zijn passagiers veilig weerom…

Dit evenement wordt omlijst door Liereliet Workum, het internationaal festival van maritieme muziek. In het weekend voorafgaand aan het startschot en de beroemde woorden “En nou oprotten!” wemelt het in Workum van de artiesten uit binnen- en buitenland. En iedereen zingt als vanouds mee tijdens de vele optredens. De kinderen hebben zelfs hun eigen zaterdagmiddag-concert, aansluitend aan een wedstrijd klompzeilen!

Zie ook www.liereliet.nl en www.zeilvracht.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend