Busstation Bolsward naar industrieterrein

0

BOLSWARD – Naar alle waarschijnlijkheid zal het busstation in Bolsward worden verplaatst naar het industrieterrein, nadat de locaties aan de Harlingerstraatdyk  en de Twibaksdyk als te bezwaarlijk waren afgevallen.

Onder meer het grote aantal busbewegingen zowel door de binnenstad als het Laag Bolwerk bleken te grote hordes. Dit vindt de gemeente vooral vanwege de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen ook ongewenst.

Door het busstation naar het Industriepark te verplaatsen wordt een eind gemaakt aan veel problemen. Het Marne College kan lopend worden bereikt via een nog aan te leggen voetpad op het Industriepark en een voetgangersbrug over de Wytmarsumerfeart. Wijzigingen in de busroutes zorgt ervoor dat het aantal busbewegingen door het winkelgebied en de singelroute flink afneemt. De lijnen 33, 44 en 96 rijden namelijk niet meer door de binnenstad, maar rechtstreeks via de Twibaksdyk naar het busstation. Toch blijft de binnenstad goed bereikbaar door de lijnen 92, 98 en 99. Op de Eekwerdlaan, ter hoogte van het Hoog Bolwerk, komen extra haltes voor lijn 92 voor de reizigers naar Huylckenstein, Zuid, Bloemkamp en het centrum.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend