GemeenteBelangen SWF niet blij met late loting

0

SNEEK – De loting voor de lijstnummers voor de gemeenterasadsverkiezingen van 24 november in Súdwest Fryslân vindt plaats op 20 oktober.

De grotere landelijke partijen als PvdA, CDA,, CU, Groenlinks en de FNP weten hun lijstnummer op dit moment al, maar de nieuwe partijen, zoals Verenigd Links en GemeenteBelangen SWF horen in oktober pas wat hun kieslijstnummer is en worden door het late tijdstip op achterstand gezet aldus Henk Hoekema, lijsttrekker van Gemeentebelangen.

"Op dit moment is de inschrijvingstermijn voor eventuele nieuwe deelnemers aan de verkiezingen gesloten. We weten dus precies wie er mee doet. Waarom dan nu geen loting? GemeenteBelangen kan bijvoorbeeld geen posters of ander verkiezingsmateriaal laten drukken, domweg omdat de betreffende lijstnummers van de nieuwe partijen nog niet bekend zijn", aldus het betoog van Hoekema.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend