Wijkbewoners Sneek ‘Baas in Eigen Wijk’

0

inloopavond-sportlocatiesSNEEK – Maandagavond hebben inwoners uit de wijken Noorderhoek I, Noorderhoek II en Stadsfenne/Pasveer in de Johannes Postschool een plan gekozen voor de sportlocaties in hun wijken. Per wijk werden vier plannen gepresenteerd, door de leveranciers Yalp, Nijha, Kompan en IJslander.


Kompan scoorde eeenmaal het beste plan en IJslander deed het in twee wijken het beste.

Met 185 bezoekers was de opkomst groot te noemen; veel ouders met kinderen kwamen de plannen bekijken en hun stem uitbrengen. Iedere bezoeker kreeg een stemkaartje voor de wijk waar hij/zij woonde. Bezoekers konden alleen stemmen op een plan voor hun eigen wijk.

Na het sluiten van de stembussen werden de stemmen geteld, onder toeziend oog van de wethouders Bargboer en Ekhart. De leveranciers kregen op de avond zelf al te horen wie welke sportlocaties mag leveren en aanleggen. Op dit moment wordt de planning gemaakt om de sportlocaties te gaan realiseren.

De uitslag

  1. Noorderhoek I (W. Dijkstrastraat) heeft gekozen voor: Kompan (74,5% van de stemmen).
  2. Noorderhoek II (E. Jongamastraat) heeft gekozen voor: IJslander (47,1% van de stemmen).
  3. Stadsfenne/Pasveer (Griend) heeft gekozen voor: IJslander (42,9% van de stemmen).

Projectenkalender Sneker Wijkaanpak

De inloopavond is gehouden in het kader van het deelproject ‘Sporten in de wijken”dat op de Projectenkalender Sneker Wijkaanpak staat. De Projectenkalender is een lijst met projecten door heel Sneek die tot doel hebben een fysieke impuls te geven aan de leefbaarheid. De realisatie van sportlocaties is daar een voorbeeld van, maar ook het opknappen van de vogelverblijven in het Wilhelminapark, de aanleg van een rolstoelvriendelijke vissteiger en het leggen van kunstgras onder speeltoestellen zijn hier onderdeel van.

De tweede inloopavond, gericht op de wijken Lemmerweg West/Oost en Sperkhem/Tuindorp is op 29 september in de Thomas van Aquinoschool. (foto Simon Bleeker)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend