Nijefurd wil tijd winnen in ‘jeugdketen-gate’

0

keet-doarpsnijsWORKUM – De gemeenteraad van Nijefurd wil tijd winnen in de zaak van de jeugdketen in de gemeente. Vooralsnog houdt ze vast aan de dwangsomprocedure, maar deze worden niet geëffectueerd zolang de bezwaarschriften van de jongeren nog niet uitbehandeld zijn. En intussen kijkt Nijefurd met argusogen naar de


uitkomst van het bezwaar dat Wymbrits heeft aangetekend tegen een rechterlijk gedoogverbod voor Wymbrits.

Bureau Eerlijke Mededinging en de Horecabond hebben de gemeente voor de rechter gedaagd en werden in het gelijk gesteld met als gevolg dat Wymbrits zijn jeugdketen niet langer mag gedogen. De gemeente is in hoger beroep gegaan tegen deze uitspraak en de uitslag wordt nog dit jaar verwacht.

Deze uitslag zou ook van invloed kunnen zijn op de stellingname van Nijefurd. Maar de geemnte heeft aangegeven dat ondanks het feit dat de dwangsomprocedures wel van kracht blijven, ze vooralsnog niet ten uitvoer worden gebracht.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend