Wethouder Ekhart Sneek opent groene infomarkt

0

andries-ekhartSNEEK – Onder het motto ‘Een tuin om van te smullen’ organiseert de Volkstuinvereniging Nut en Genoegen te Sneek ook dit jaar weer een Open Dag. Een jaarlijks terugkerende gelegenheid om de activiteiten aan een breed publiek te presenteren.

Om 10.30 uur opent wethouder


Andries Ekhart de Groene Infomarkt. Op de Infomarkt geven diverse organisaties en instellingen, waaronder Groei & Bloei, Vrouwen van Nu, Imkervereniging Súd-West Fryslân, Milieuvriendelijk tuinieren VEA, I.V.N. (met speurtocht voor kinderen) acte de presence.

Er zijn verkoop- en demonstratiestands van decoraties van natuurlijk materiaal, recycling oude kaarsen, sculpturen van bijenwas, tuinornamenten van beton, glas graveren, houtbranden, kaarsen- en kaartenmakerij. LetsSneek, een organisatie van ruilhandel, staat dit jaar voor het eerst op de infomarkt. Uiteraard hebben ook de eigen leden niet stilgezeten, zij laten zien hoe je van de opbrengst van je tuin overheerlijke jams, chutneys en wijn kunt maken. In de kas Pomona wordt een ruim aanbod aan decoraties van zowel bloemen als sierkalebassen verkocht.

Kinderen kunnen pony-rijden of meedoen aan de speurtocht van het I.V.N.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend