Wouda’s beginnnen in Afslag Stavoren Visrestaurant

0

visafslag-stavoren-alternatieve-bestemmingSTAVOREN – De Staverse visafslag heeft er een andere bestemming bijgekregen. De IJsselmeervissers Auke en Klaas Wouda (ST 21) zijn er een viswinkel en -eetgelegenheid in gestart.

Visafslag Stavoren is twee jaar terug


overgenomen door de gebroeders Wouda. Naast het visserijbedrijf op het IJsselmeer houden ze sindsdien ook de veiling draaiende. Kopers komen er echter nauwelijks, de verkoop vindt telefonisch plaats en de vis of paling wordt op bestemming gebracht.

Toen vorig jaar duidelijk werd dat er een vangstverbod kwam in de belangrijkste maanden van de schieraalvisserij, staken de Wouda´s de hoofden bij elkaar. Een vangstverbod van drie maanden in het najaar kan hun halve jaarbesomming schelen.

De Vissershaven

,,We moesten er wat bij doen´´, vertelt Klaas Wouda. En dus werd besloten de visafslag te verbouwen tot een viswinkel met terras en horeca. In eigen beheer, met behulp van familie. De visafslag moest een stuk worden ingekort, de klok werd naar voren verplaatst en de kopersbanken sneuvelden.

Afgelopen voorjaar ging vishandel ´De Vissershaven´ los. De viswinkel wordt gerund door de echtgenotes Hetty en Ellie. Klaas concentreert zich op de visserij, Auke doet er de handel bij. Laatstgenoemde heeft horecaervaring, want ooit runde de familie Wouda een eigen visrestaurant. (bron: vrij naar Visserijnieuws.nl )

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend