Jongens in Oppenhuizen met nepwapen

0

pistool3OPPENHUIZEN – Op zaterdag 28 augustus werden op de Tsjerkebuorren rond 15.30 uur een 14-jarige inwoner van Sneek en een 13-jarige inwoner van Oppenhuizen aangehouden die een bedriegelijk echt lijkend wapen in hun bezit hadden.

Agenten waren snel ter plaatse en het vuurwapen, dat niet echt bleek te zijn,  werd in beslag genomen. De beide


verdachten werden aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Zij werden vervolgens overgebracht naar het bureau voor verhoor. De tieners verklaarden het nepwapen te hebben gewonnen op de kermis in Balk.

De agenten zijn op de kermis in Balk in gesprek gegaan met de betreffende exploitant, waarna hij afstand deed van de resterende nepwapens. De kermisexploitant is uitgelegd dat hij de wapens niet in bezit mag hebben in verband met de wet wapens en munitie. Alle nepwapens die niet van het echt zijn te onderscheiden dienen dan ook te worden ingeleverd bij de politie. Het verkopen, verhandelen of het in het bezit hebben van nepwapens is een strafbaar feit.

De politie roept burgers op om nepwapens die verkregen zijn op de kermis in Balk in te leveren. Het in het bezit hebben van nepwapens die niet van echte wapens zijn te onderscheiden is strafbaar.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend