Camperplaatsen in Makkum en Zurich

0

camper_copyWITMARSUM – De gemeente Wûnseradiel wil op twee locaties in de gemeente ruimte inrichten voor campers, namelijk bij de haven van Makkum en aan de Caspar de Roblesdijk in Zurich. Totaal komt er ruimte voor vier campers. Deze camperplaatsen worden nog deze maand gerealiseerd.


Zo komt de gemeente tegemoet aan de wens van campereigenaren om te kunnen overnachten in Wûnseradiel.

De gemeente heeft naar verschillende locaties gekeken. Een belangrijke voorwaarde is dat de camperplaats eenvoudig te realiseren is. De plaatsen in Makkum en Zurich liggen op gemeentegrond en hier hoeven geen aanpassingen te gebeuren. Deze maand worden er afvalbakken geplaatst en zal er de nodige bebording komen.

Al lang bestaat de wens om in Wûnseradiel ruimte te creëren voor campers. Zowel van campereigenaren als de gemeenteraad kwam de vraag om locaties hiervoor in te richten. Het gaat dan om plaatsen buiten de normale camping, op gemeentelijk terrein. Officieel heten dit gereguleerde overnachtingsplaatsen voor campers (GOP’s). Dergelijke camperplaatsen moeten aan meerdere eisen voldoen. De plaatsen moeten goed bereikbaar zijn en eenvoudig ingericht zijn. Er komen dan ook geen faciliteiten zoals bij een camping. Er moet minimaal ruimte zijn voor twee campers en deze mogen er niet langer dan drie dagen staan. Daarnaast moeten de gemeente het toezicht regelen en er voor zorgen dat het staangeld geïnd wordt.

Om de GOP’s officieel mogelijk te maken moet Wûnseradiel de Algemene Plaatselijk Verordening (APV) aanpassen. Volgens de bestaande APV is kamperen buiten de reguliere kampeerterreinen namelijk niet toegestaan. De APV zal in september in de gemeenteraad van Wûnseradiel behandeld worden.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend