Mooi worden van lekker eten………

0

200x157-images-stories-fotos-paprika_oranjeSNEEK – We komen er meer en meer achter dat gezond eten niet alleen goed voor je binnenste is, maar dat je ook aan de buitenkant kunt zien of iemand gezond eet. Beautyfood is de Engelse benaming voor voedsel dat je mooi maakt!

Er zijn dus voedingsmiddelen die een


belangrijke bijdrage leveren aan je schoonheid. En andersom natuurlijk. Als je ongezond eet en te weinig voedingsstoffen binnen krijgt, zie je dat ook aan iemand. De huid is pukkelig en vaal, het haar dof en de nagels zijn vaak broos. Wat is gezond eten en welke producten kan je beter mijden? Hierover zijn boeken volgeschreven door wetenschappers, diëtisten en ervaringsdeskundigen. Mijn moeder zei altijd: “eet gevarieerd en met mate” en volgens mij gaat deze stelregel nog steeds op. Vooral als je het even niet meer weet, of doorslaat met een dieet, is het een goed houvast. Maar voor degenen die meer willen; je kan je voedingspatroon eenvoudig uitbreiden met een aantal bekende mooimakers.

Paprika is bijvoorbeeld zo’n beautyfood. Het is een bron van vitamine C. En Vitamine C is onder meer belangrijk voor de vorming van collageen. Collageen zorgt er weer voor dat je huid niet gaat hangen en soepel blijft.
Paprika is ook rijk aan bètacaroteen, dat de vorming van rimpels tegengaat en de huid beschermt tegen UV straling. Een super groente voor je huid!
Paprika zijn er negen kleurvariaties, maar er worden maar vier kleuren op grote schaal worden gekweekt (rood, geel, groen, en oranje). Uit onderzoek blijkt dat de oranje van alle paprika’s de meeste vitamine C bevat. Het is zelfs zo, dat rode, gele en oranje paprika’s tweemaal zoveel vitamine C bevatten als groene, die onrijp zijn.

Oranje paprika’s dus.. eenvoudig klaar te maken en heel toepasselijk als knabbeltje tijdens het WK straks. Wat zullen we mooi worden! Deze bloogbijdrage wordt maandelijks verzorgd door Andelapharma, huidverzorging-apotheek.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend