Winnaars in het zonnetje gezet: Prijsuitreiking 10 jaar SWF

WOMMELS- Gisterochtend waren vertegenwoordigers van de gemeente Súdwest-Fryslân te gast bij OBS De Opslach Wommels. De winnaars van de 10 jaar SWF prijsvraag: waar ben jij trots op in Súdwest-Fryslân?

 

Alle 88 leerlingen verzamelden zich op het schoolplein en ontvingen van wethouder Mirjam Bakker de prijs, een frisbee clinic voor de hele school! De hele school heeft meegewerkt aan MaduroWommels, een miniatuurversie van het dorp. De jury was niet alleen onder de indruk van dit grootschalige project, maar ook van de creativiteit en de diversiteit van onderwerpen waar de kinderen trots op zijn.

‘Meest toekomstbestendige tuin van Súdwest-Fryslân’

Gisteravond reikte wethouder Erik Faber de prijs uit van de verkiezing ‘Meest toekomstbestendige tuin van Súdwest-Fryslân’ tijdens de jaarlijkse tuinkeuringsavond van Groei en Bloei in de Zuiderkerk.

De prijswinnaars mogen er trots op zijn dat zij hun tuin klimaatbestendig hebben ingericht en waarmee ze ook nog eens de biodiversiteit bevorderen.

De 1e prijs ging naar de familie Talsma uit IJlst, die hun tuin in drie jaar hebben omgevormd tot een biologische voedsel- en bloementuin. Naast de vele tuinplanten, kruiden en fruitbomen wordt hier ook gebruik gemaakt van wilde planten en stinzenplanten. De loslopende kippen zorgen voor bemesting en biologische bestrijding van rupsen en slakken van de moestuin.

Benieuwd naar de andere winnaars? Neem een kijkje op de website

https://bit.ly/3tZkIUt

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden