Wim Daniëls bij Lewinski

Foto aangeleverd

SNEEK- Wim Daniëls is een Nederlandse schrijver en taalkundige. Hij staat in het theater met theatercolleges en cabaretprogramma's. In Lewinski geeft Wim Daniels een voordracht over de eerste wereldfietser, naar zijn boek 'Het Wonderbaarlijke Verhaal Van Een Stille Avonturier'.

Met Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier stort Wim Daniëls zich op het leven van Albert Sutherland Royaards (1855-1900) . Hij was een tiener toen er een voertuig werd uitgevonden dat niet alleen de wereld, maar ook zijn eigen leven ingrijpend zou veranderen: de fiets. Royaards werd geboren op Ambon, overleefde ternauwernood een hersenvliesontsteking en verloor daardoor zijn gehoor.

Als kleine jongen maakte hij per boot de lange reis naar Nederland, waar hij, ondanks zijn handicap, een geslaagd ondernemer werd. Op zekere dag besloot hij echter zijn bloeiende tuinbouwhandel te verkopen, stapte op zijn Burgers-rijwiel en begon te fietsen. Zij stalen ros bracht hem over de hele wereld. Royaards bezocht onder meer Rusland, het Afrikaanse continent en Jeruzalem op zijn tweewieler. Kranten en tijdschriften berichtten met regelmaat over de avonturen van ‘de doofstomme wielrijder’. Wie was toch deze figuur, die duizenden kilometers aflegde en een enorme bezienswaardigheid moet zijn geweest? Wim Daniëls schrijft een prachtig portret van een man die op ontdekkingstocht ging.

Wilt u vooraf een maaltijd mee eten? Dat kan. Kies dan ticket incl. diner. Eventuele dieetwensen of allergieën kunt u vooraf aan ons doorgeven. De keuken is geopend tussen 18:00 en 19:30.

Het Wonderbaarlijke Verhaal Van Een Stille Avonturier

vrijdag 26 mei 2023 / 19:30 / v.v.k. 13.50 via Lewinski.nl

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden