VV Heeg verder in het bekertoernooi

Sport

HEEG - In de eerste knock-out fase van het bekertoernooi is derdeklasser vv Heeg er in geslaagd de volgende ronde te bereiken. De Hegemers wonnen met 4-1 van vijfde klasser Bakhuizen.

Na een ruststand van 0-0 maakten de Hegemers pas in de tweede helft en na een 1-1 stand het verschil. Doelpuntenmakers voor Heeg waren Eeuwe de Jong, Chris Wijnja (2x) en Jesse Feenstra.

QVC uitkomend in de vierde klasse zorgde voor de grootste verrassing. De Starumers stonden bij rust al voor met maar liefst 4-0 tegen zondag tweedeklasser LSC 1890. Dit kwamen de Snekers niet meer te boven. Eindstand 4-2. Ook Nijland ging onderuit. Het bekerduel tegen DWP eindigde in 2-2 en werd pas vanaf de penaltystip beslist. De Sint Jansgeasters namen de strafschoppen beter.