Stefan de Jong en Yvonne Hiemstra winnaars 3e Súdwest Fryslân Triatlon Cup

SNEEK- De eerste drie weken van september staan in de Friese triatlonwereld in het teken van de Súdwest Fryslân Triatlon Cup. Een competitie over drie triatlons in de gemeente Súdwest Fryslân: de 1/8 triatlons van Workum en Witmarsum en de ¼ triatlon van Wommels. Vanwege de geldende coronamaatregelen moest er op de kalender wat geschoven worden en viel dit jaar de beslissing van de competitie niet in Wommels, maar in Witmarsum.

Na de afgelasting in 2020 deden alle organisaties hun best om de competitie in 2021 wél door te laten gaan, en dat lukte. Helaas met minder deelnemers dan de voorgaande edities, maar beter dat, dan dat de evenementen opnieuw afgelast moesten worden.

De eerste twee wedstrijden van het drieluik leverden bij zowel de dames als de heren dezelfde winnaar op: Stefan de Jong uit Blije en Yvonne Hiemstra uit Sneek. De triatlon in Witmarsum moest beslissing brengen, maar de favorieten voor de eindzege waren min of meer al bekend.

Tijdens alle drie triatlons troffen de deelnemers het met de weersomstandigheden, maar -niet voor het eerst- was de wind bij de triatlon van Witmarsum duidelijk van invloed. Na 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen, werd duidelijk dat het voor eerder genoemde winnaars een drie-op-een-rij zou worden. Stefan de Jong won met ruim drie minuten voorsprong op nummer twee, Arjen Bos uit Bolsward. Ook Yvonne Hiemstra wist haar derde wedstrijd te winnen, ruim voor nummer twee Dieuwke Couperus uit Workum.

De organisatie kan terugzien op een geslaagde Súdwest Fryslân Triatlon Cup, die hopelijk volgend jaar weer ‘als vanouds’ georganiseerd kan gaan worden.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden