VC Sneek pakt eerste overwinning in kampioenspoule tegen Zwolle

Foto Kees Poiesz

SNEEK-VC Sneek heeft donderdagavond de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In eigen huis waren de volleybalsters in een spannend duel met 3-2 te sterk voor Zwolle. Het was de eerste overwinning in de poule.

 

De Snekers kwamen in de eerste set al snel op een flinke achterstand maar maakten net voor einde van de set weer gelijk. Na het verslaan van een setpoint van Zwolle pakte Sneek de winst met 27-16.

In de tweede set gingen de ploegen gelijk op, maar se et ging met 20-25 naar Zwolle. De Snekers hadden het in de derde set wat makkelijker en wonnen met 25-20, maar in de set erna werd het weer spannender en won Zwolle met 20-25.

Een vijfde set moest dus de beslissing brengen en Sneek begon goed door een snelle 6-1 voorsprong te pakken, maar Zwolle kwam terug en de ploegen bleven daarna dichtbij elkaar. Met 15-12 sleepte Sneek de overwinning over de streep.

Lastige kampioenspoule

VC Sneek staat na twee verliezen en de winst van donderdag op 3 punten in de kampioenspoule. De eerste twee ploegen spelen om het kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Sneek derde, met 5 punten achterstand op nummer twee Sliedrecht Sport.