Ploegenpresentatie Gewest Fryslân met eigen TV-format

SNEEK- In tegenstelling tot de meeste andere teams uit de top van het Nederlandse schaatsen heeft het Gewest Fryslân zich nog niet gepresenteerd aan het grote publiek. Dit wordt vrijdag 27 november, wat het Gewest betreft, meer dan ingehaald met een eigen tv-programma die via een livestream wordt uitgezonden. Alle betrokkenen binnen het Gewest inclusief sponso-ren en pers worden uitgenodigd om dit programma te volgen en zo geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in het Friese schaatslandschap.

Corona gooide roet in het eten

Dat de langverwachte ploegenpresentatie pas nu plaatsvindt heeft meerdere redenen. Omdat het Gewest niet alleen bestaat uit een Topteam langebaan onder leiding van Henk Hospes, maar vooral zich daarnaast als doel stelt het beste talent ontwikkelingsplatform van Neder-land te zijn waar ondertussen meer dan 80 talenten zich ontwikkelen als schaatstalent.

Deze talenten verdienen ook in coronatijd een podium maar dat bleek lastig in te vullen bin-nen de RIVM-maatregelen. Daar is echter een passende oplossing voor gevonden door binnen het tv-programma ruime aandacht te besteden d.m.v. verschillende eerder opgenomen inter-views en beelden van trainingen van deze grote groep talenten.

Daarnaast staat het KNSB NK Sprint voor de deur. Een nationaal kampioenschap waar Fryslân weer met een grote delegatie rijders en rijdsters aanwezig is. Een uitgelezen moment om zich te tonen aan alle betrokkenen en de pers. Tijdens het tv-programma zal er dan ook ruim aan-dacht zijn voor de laatste ontwikkelingen binnen het Topteam van het Gewest met o.a. het aanstormend talent Marrit Fledderus en topcoach Henk Hospes.

Naast deze twee zullen in het programma o.a. bondscoach junioren en hoofdcoach KNSB Ta-lenten Team Noord Peter Kolder en zijn shorttrack collega Dave Versteeg zich uitspreken over hun verwachtingen voor de komende maanden en de ontwikkeling van de junioren binnen hun teams.

Geloof in multi-discipline

Het Gewest Fryslân heeft een heilig geloof in een multidisciplinaire aanpak bij de ontwikke-ling van haar talenten. Alle disciplines gebruiken expertise van elkaar en er wordt door ver-schillende groepen met elkaar getraind. Dat deze aanpak haar vruchten afwerpt geldt niet al-leen voor de langebaan en shorttrack maar zeker ook voor de inline-tak en het kunstschaat-sen. De snelle ontwikkeling bij de inline-selectie en bijbehorende successen spreken daarbij voor zich. Ook zij zullen zichzelf presenteren in het programma en hun licht laten schijnen op dit door corona geteisterde seizoen.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden