Leon Brinksma verdedigt titel in Ronde van Gastel met succes

Sneek - Leon Brinksma, alias 'De Flits van Snits' heeft op zondag 15 april voor het tweede opeenvolgende jaar de Ronde van Oud Gastel voor ID renners gewonnen. Om uitgerust aan de start te verschijnen waren Leon en Aalzen Alma op zaterdag in Oud Gastel aangekomen.

Om 12.30 werd het startschot gegeven aan de 27 renners en rensters die voor een drie kwartier durende wedstrijd plus één ronde vertrokken. Een ronde bestond uit 1900 meter en slingerde zich door het dorp over klinkers en drempels. Na de eerste ronde had zich al een kopgroepje gevormd met de Flits van Snits, eeuwige schaduw Joannathan Duinkerke, Davy Mertens, Michael Katuin en Kevin Wester.

Maar halverwege de wedstrijd bestond de kopgroep nog slechts uit de tandem van Leon en Aalzen, Joannathan en Davy. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe, maar wilden ook geen van allen het kopwerk doen. De groep bleef tot en met de laatste ronde bij elkaar maar in het lange rechte stuk naar de finish had de Flits van Snits nog voldoende over om met een tandemfietslengte te winnen van Joannathan Duinkerke en op afstand werd Davy Mertens derde. In totaal was er ruim 30 kilometer gefietst met een gemiddelde snelheid van ruim 36 kilometer.

Helaas zijn de ronde missen afgeschaft dus moest het Fryske tandemteam het doen met een hand van het jurylid, een beker en een bos bloemen. Maar stonden ze wel weer op de hoogste plek van het podium.

Op 6 mei ligt het in de bedoeling om nog een keer naar Oud Gastel te rijden en een koers te rijden met de tweede piloot van de Flits van Snits, Wout Marinus. Dit als voorbereiding op de Special Olympics die van 8,9 en 10 juni in de Achterhoek gehouden zullen worden. Hier wil Leon zijn titels op de drie afstanden voor de derde keer op rij binnenhalen. En dan met Wout Marinus.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden