Flits van Snits wint NK Titel tijdrijden

Waarde - Op 27 augustus vond in Waarde (Zeeland) het Nederlands Kampioenschap tijdrijden plaats voor ID cycling (wielrennen voor mensen met een verstandelijke beperking). Na eerder  samen met Aalzen Alma de NK titel op de weg al te hebben gewonnen en zij samen vervolgens 3 x goud behaalden op de Special Olympics in Groesbeek ging Leon Brinksma in Waarde van start met een gelegenheidspiloot, de 18 jarige neef van Aalzen, Rudy Veenstra uit Augustinusga.

Bij een temperatuur van rond de 30 graden en met een stevige westenwind gingen 19 deelnemers van start voor hun tijdrit over 12,2 km. In dit veld van eenlingen en tandems werden zij overall 3e en 1e bij de tandems. Het parcours werd door Leon en Rudy afgelegd met een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/uur. De prijzen werden uitgereikt door oud wielrenster Katie van Oosten-Haga.

Na een moeizame start dit seizoen in verband met de blessure van zijn eerdere piloot is Leon dit jaar in slechts 7 wedstrijden aan de start verschenen met als resultaat 5 maal 1e overall en 2 maal 3e overall, waarvan beide keren 1e tandem.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden