Flits van Snits verdedigt NK Tijdrijden titel met succes

Annen - Op zondag 26 augustus werd het NK tijdrijden voor ID-cyclers in het Drentse Annen verreden. Het leek er in eerste instantie op dat de wedstrijd niet plaats zou vinden. De oorspronkelijke organisatie moest een week voor de vastgestelde datum het NK vanwege organisatorische omstandigheden annuleren.

Maar met veel kunst en vliegwerk van de Stichting Wielerpromotie Oostermoer, de welwillende medewerking van de Gemeente Aa en Hunze om snel een vergunning te verlenen en de tomeloze inzet van de Voorzitter District Noord van de KNWU, Rikus Bartol, en vele vrijwilligers werd er een prachtig parcours uitgezet in Annen.

De renners moesten tweemaal een ronde van 7,4 km rijden en dat viel niet mee. De vlaggen hingen wat slap aan de masten maar dat was bedrieglijk. Op de open vlakte stond er behoorlijk wat wind waar de renners en rensters veel last van hadden. Ook Leon Brinksma, de Flits van Snits, met zijn piloot Aalzen Alma kwamen deze onverwachte tegenstander tegen.

Bij doorkomst van de eerste ronde lagen ze nog 15 seconden voor op hun tegenstanders Sven en Perry Megens, maar bij de finish was het niet duidelijk wie zich kampioen mocht noemen.

Gelukkig was de prijsuitreiking vlot na de wedstrijd en kwam het verlossende woord dat Leon en zijn piloot Aalzen zich ook voor het komende jaar Nederlands Kampioen Tijdrijden mogen noemen. Het verschil met Sven en Perry Megens was nog nooit zo klein geweest. Slechts 3,8 seconden was de marge !

Het rood, wit, blauwe tricot werd hun overhandigd en de Kampioenmedaille van de KNWU werd hen omgehangen. Nadat alle winnaars waren gehuldigd werd het Nederlands volkslied gespeeld en kregen alle deelnemers een herinneringsmedaille en een boeket bloemen.

 

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden