Flits van Snits rijdt Healthy Ageing Tour

Heerenveen - Op woensdag 4, donderdag, 5 en vrijdag 6 april heeft de Flits van Snits Leon Brinksma samen met zijn piloot Aalzen Alma een geweldige prestatie neergezet.

Een officiële UCI wedstrijd waaraan ook de Paralympische tandemrijders meededen. Onder andere Tristan Bangma die in 2016 met Teun Mulder het olympisch goud op de baan in Rio won. Maar ook de sterke tandem van Stephan de Vries met zijn piloot Cor van Leeuwen die zich hopen te plaatsen voor Tokio in 2020. In dat geweld moest er eerst een 8km tijdrit in Heerenveen worden verreden. Van de 9 deelnemers behaalden zij de 8e plaats met een gemiddelde snelheid van bijna 39 km.

Op donderdag werd er gekoerst vanuit Grootegast in het Westerkwartier. Een tocht van 85.8 km. Deze afstand had Leon nog nooit gereden. Het weer werkte ook niet mee, regen, koude wind en hele lage temperaturen. Maar samen met zijn piloot hield Leon stand en reden ze met een gemiddelde van bijna 35 km deze etappe uit. Weliswaar de laatste tandem die binnenkwam, maar niet de laatste deelnemer. Bijna onderkoeld kwamen ze van de fiets en het heeft een hele tijd geduurd voordat de vingers weer gestrekt konden worden.  Zijn 2e piloot, Wout Marinus, heeft Leon een goede massage gegeven zodat de benen weer in topvorm waren voor de laatste etappe.

Die werd in Midwolda verreden, in het Oldambt. Het weer was 180 graden gedraaid. Het was een aangename temperatuur om de 80,5 km te verrijden. Het lijkt erop of Leon een mooi weer rijder is want het tempo werd opgeschroefd en Leon en Aalzen kwamen als 6e van de 8 tandemrijders over de finish met een gemiddelde snelheid van  37 km.

In verband met de veiligheid voor de renners werd het parcours met één ronde ingekort waardoor ze 64,3 km verreden hebben. In deze drie dagen heeft het Fryske Tandemteam met de Flits van Snits en Aalzen Alma 158 km gereden !

Zondag, 15 april, gaat het Fryske tandemteam de kleuren van de Friesche Leeuw in Oud Gastel verdedigen. Dit is een ID cycling wedstrijd van drie kwartier plus drie ronden. Vorig jaar stonden ze op de hoogste trede van het podium en dat willen ze dit jaar weer. Met zoveel “trainingskilometers” in drie dagen in de benen zouden ze een kans moeten maken.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden