Flits van Snits opent seizoen met overwinning in Drenthe

Hoogeveen - Voor de tweede opeenvolgende keer werd op 10 maart in Hoogeveen, ter gelegenheid van de profronde van Drenthe, een afwachtingskoers gereden voor ID cycling. De organisatie had een mooi, maar zwaar, parcours uitgezet in de binnenstad van Hoogeveen. Naast de vele (haarspeld) bochten kende het parcours ook enkele klimmetjes en was het uitkijken geblazen voor de vele putdeksels in het wegdek. Telde het deelnemersveld vorig jaar 18 renners, dit jaar stonden ruim 30 renners aan de start voor hun wedstrijd over 45 minuten en 3 ronden.

Al vrij snel na de start had een groep afstand genomen van de rest van het peloton. In deze groep ook Leon Brinksma met zijn piloot Aalzen Alma.  Vrij snel daarna moest een deel van de kopgroep lossen en was er sprake van een drietal vluchters. Naast Leon waren dit Davy Mertens uit Oudenbosch en Michael Katuin uit Rotterdam. Michael toonde zich erg strijdlustig door een aantal malen uit de groep te proberen te ontsnappen, maar door het attente rijden van Davy en Leon tevergeefs.

Leon en Aalzen hadden zich voorgenomen om zich op het zware en winderige parcours niet gek te laten maken en hielden het tempo, relatief, laag. Tegen het einde van de koers sloten een aantal gedubbelde renners kort aan bij de kopgroep. Bij het ingaan van de laatste ronde ging het tempo van de kopgroep fors omhoog. Na de laatste venijnige bochten ging bij Leon en Aalzen de turbo erop en kwamen zij als eerste over de finish, gevolgd door Davy (2) en Michael (3).

De eerste winst van het seizoen was een feit!

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden