Flits van Snits op 3/100 geklopt in Ronde van Drenthe

Hoogeveen - Onder de paraplu van de Ronde van Drenthe werd vorig weekend na de finish van de WB wedstrijd van de vrouwen en voor de aankomst van de herenprofs in Hoogeveen een zogenaamde afwachtingswedstrijd verreden voor ID cycling.

Afgezien van de 10 minuten inrijden voor deze wedstrijd had Leon Brinksma, de Flits van Snits, dit jaar nog niet op de fiets  gezeten maar was hij toch samen met zijn piloot Aalzen Alma een van de 30 deelnemers. In de binnenstad van Hoogeveen was een parcours uitgezet van 1 km met daarin 6 haakse bochten,  voor een tandem verre van ideaal.

Alsof het om een wedstrijd om 1 ronde ging zo hard vertrok de tandem van Leon en Aalzen. De enige renner die kon volgen was Jonathan Duinkerke uit Goes, de rest van het peloton had al gauw het nakijken. Jonathan had in de tandem een perfecte gangmaker en bleef in het wiel van Leon en Aalzen hangen. Bij de vele bochten, waarbij de tandem steeds in de remmen moest, kon Jonathan makkelijker insturen en volgen. In de laatste ronden nam het gedrang in de bochten toe vanwege het grote aantal op meerdere ronden gelapte renners. In een mêlee van renners wist Jonathan, de leperd, in de laatste bocht voor de finish  een gaatje te vinden en glipte binnendoor en zette de tandem, die geen valpartij wilde riskeren en een ruime buitenbocht moest nemen, op achterstand.

Het kwam toen in de laatste 40 meter op een sprint aan. Voor de Friese tandem lag de finishlijn een halve meter te dichtbij. Na raadpleging door de jury van de videobeelden bleek Jonathan als eerste te zijn geëindigd met een verschil van 3/100 seconde. Op 2 ronden achterstand kwam Davy Mertens als 3 en Kevin Wester als 4 over de streep. De gemiddelde snelheid van de nummers 1 en 2 lag op ruim 43 km/uur.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden