Flits van Snits met tweede piloot onverslaanbaar

Sneek- Zondag, 6 mei, reed het Fryske Tandem Team met de Flits van Snits weer naar Brabant. Daar werd door de BWF de Ronde van de Stoof in Oud Gastel georganiseerd waar ook een koers voor de ID renners werd verreden. Het bleek een internationale koers te zijn omdat er ook drie renners uit België meededen.

Om kwart over drie werd het startschot gegeven voor 14 ronden van 2100 meter koers. Spannend voor de Flits van Snits want het was de vuurdoop van Wout Marinus, trainingsmaatje en tweede piloot van Leon. Zou dit tandem duo net zo op elkaar ingespeeld zijn als met zijn eerste piloot Aalzen Alma? Deze had Wout nog wat tips voor het koersen meegeven en al snel bleek dat ook dit tandem duo goed op elkaar ingespeeld was.

Al snel vormde zich een kopgroep waarin Leon en Wout veel kopwerk verreden. De twee Belgen die mee waren gegaan lieten de Nederlanders voor zich werken. Maar zowel Joannathan Duinkerken als Leon en Wout lieten zich hierdoor niet van wijs brengen. Dit ondanks het feit dat er één van de Belgen demarreerde en drie ronden op kop reed met 12 seconden verschil. Gezamenlijk verrichten ze goed werk en na vier ronden waren ze weer aangesloten.

Maar om de overwinning veilig te stellen moesten Leon en Wout een lange sprint trekken en eindigden met een ( tandem ) fietslengte voorsprong op Joannathan en werden overall 1e maar ook 1e bij de tandems. Behangen met een medaille en twee bekers werd de rit naar huis weer ingezet.

Komende weken moet er wel hard getraind worden op zowel de tijdrit fiets alsook de wegfiets omdat op 9 en 10 juni in Eibergen de Special Olympics plaats zullen vinden en op 15 juni het Nederlands Kampioenschap wegrijden
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden