Flits van Snits 3e in Omloop van Borsele

Borsele - Bij de 34e omloop van Borsele heeft Leon Brinksma samen met zijn piloot Aalzen Alma een 3e plaats behaald. Het kleine stratenparcours van 600 meter met daarin 2 haakse en een 180 graden bocht was verre van ideaal voor de tandem van de Flits van Snits. Steeds weer moesten zij bijna vanuit stilstand bij de bochten weer aanzetten en tempo maken.

De kopgroep in deze wedstrijd bestond gedurende alle rondes naast de tandem uit Jonathan Duynkerke en Davy Mertens. In de laatste alles beslissende laatste, en moeilijkste bocht, wisten Jonathan en Davy daar waar Leon en Aalzen vol in de remmen moesten hun fietsen binnendoor te sturen en afstand te nemen van de tandem. De 30 meter die toen nog resten tot de finish was te kort om Jonathan en Davy te achterhalen. Uitslag 1 Jonathan 2 Davy en de Fryske tandem 3e. De rest van het peloton eindigde op 1 of meer ronden achterstand.

Oproep

Leon neemt de gelegenheid te baat om een oproep te plaatsen voor een tandempiloot. Onderstaand zijn bericht:

Dit jaar ben ik, Leon Brinksma, lid geworden van de Friesche Leeuw. Ik ben een jongeman van 26 jaar met een licht verstandelijke en daarnaast visuele beperking. Vanwege mijn visuele beperking ben ik niet in staat zelfstandig te fietsen. Gefietst heb ik daarom weinig. Volgens blindeninstituut Bartimeus was ik een gevaar op de weg.

Najaar 2013 ben ik op Papendal geweest waar een dag was voor mensen met een beperking om te kijken welke sport bij hen zou passen. Bij de afdeling wielrennen reed ik een zeer snelle tijd op de hometrainer en werd ik uitgenodigd om op een tandem mee te rijden. Omdat dit goed ging ben ik daarna nog uitgenodigd voor een trainingsdag en kreeg ik het advies met wielrennen door te gaan. Voorjaar 2014 hebben mijn ouders een gebruikte tandem op de kop getikt waarmee ik met een buurman ben wezen trainen. De eerste wedstrijden reed ik tijdens de Special Olympics in Sneek waar ik samen met mijn piloot op alle 3 onderdelen goud heb gewonnen. Op mijn website kun je lezen en zien welke resultaten ik nadien heb behaald.

Voor een tandemfietser, stoker genaamd, is het moeilijk om een piloot te vinden. Daarnaast is het zo dat een piloot ook zijn eigen dingen heeft waardoor hij/zij niet altijd met mij kan trainen cq wedstrijden rijden. Om  die reden is het voor mij dan ook belangrijk dat ik over meerdere piloten kan beschikken bij trainingen en of wedstrijden. Op mijn website Frysketandem.nl kan je veel informatie vinden. Kijk er eens naar en verbaas je over de snelheden die ik samen met mijn wedstrijdpiloot heb gehaald. Spreekt het je aan om af en toe als trainingsmaatje cq wedstrijdmaatje met mij te fietsen laat dit dan a.u.b. weten. Dit kan via de vereniging of wel via mijn email: leon@frysketandem.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden