Fleur Baljet wint zilver tijdens tropische 4 Mijl Sneek

Sneek- Atlete Fleur Baljet uit Oosthem is vanmiddag tweede geworden in een warme 4 Mijl van Sneek. Baljet klokte 23.29, terwijl winnares Fanos Tekle als eerste binnenkwam in een tijd van 23.05. Ylona Kruis werd derde. Bij de heren was Ben Stellingwerf uit Bedum de snelste in 21.02. Edwin Wissema uit Didam deed 11 seconden langer over de 4 Mijl. Jouster Yke Zoetendal finishte als derde in 21.20.

Stellingwerf had zijn race rustig opgebouwd, niet te snel van start gegaan en in de laatste ronde had hij zelfs nog iets over. Winnares Tekle, die gister nog een wedstrijd in Klazinaveen liep, was ontzettend blij met de overwinning. Ook al gag zij aan dat het toch ‘verry hot’ was!

 

De organisatie, GrootSneek, had vooraf de nodige maatregelen genomen in verband met de bijna tropische temperaturen. Er waren extra waterpunten in de route opgenomen, die o.a. twee keer over de Waterpoort voerde. In de binnenstad waren er diverse inwoners die de deelnemers op een verkwikkende douche trakteerden met de tuinslang. Het werd zeker gewaardeerd. Fysieke problemen deden zich door de warmte dan ook niet voor.

 

Deze aflevering telde weliswaar (door de warmte?) iets minder deelnemers dan vorig jaar, maar daar stond tegenover dat de nieuwe categorie, de vijf jarigen, een geweldig aantal kinderen op de been bracht: maar liefst 400!!

Wethouder Gea Wielinga deelde na afloop van de 4 Mijl de prijzen uit.

Foto's Nico Altenburg
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden