Black Boys gaat in 2024 op in Sneek Wit Zwart

Foto Henk van der Veer

SNEEK- Nadat de algemene ledenvergadering van Black Boys op 9 oktober jl. al instemde met een verhuizing van de club van Sportcentrum Schuttersveld naar Sportpark Tinga c.a., hebben ook de leden van Sneek Wit Zwart gisteravond tijdens de digitale algemene ledenvergadering hun goedkeuring aan de verhuizing gegeven.

Zoals bekend, kwam het voortbestaan van het op 24 mei 1924 opgerichte Black Boys mede door het ontbreken van een eigen accommodatie en door het dalend aantal leden steeds meer onder druk te staan en kon de club dit seizoen met pijn en moeite nog twee seniorenelftallen op de been brengen en hoopt men met de overstap naar Tinga in ieder geval nog het 100-jarig bestaan te kunnen vieren .

De overstap naar het nieuwe onderkomen vindt met ingang van volgend seizoen (2021-2022) plaats, waarbij zowel het eerste als tweede elftal van Black Boys tijdelijk in een ST-variant (samengestelde teams) zal uitkomen. Alle andere teams (G-team en zaalteams) komen na de overstap uit onder de naam en in het shirt van Sneek Wit Zwart.

Daardoor blijf de naam van de Zwartjes tot 2024 zichtbaar. Vervolgens wordt de ST-variant opgeheven en komt er na 100 jaar een einde aan de voetbalvereniging Black Boys en aan het mooiste shirt van Nederland. 

Bron: https://pengel.weebly.com/

 

 

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden