Beitske Visser negende in 24 uur van Le Mans, De Vries teleurstellend

LE MANS-Het is Nyck de Vries uit Sneek niet gelukt om op het podium te eindigen bij de 24 uur van Le Mans. Hij werd met zijn team Racing Team Nederland vijftiende in de LMP2-klasse. Beitske Visser uit Uitwellingerga werd bij haar debuut negende in diezelfde klasse.

De vijftiende plaats is teleurstellend voor het team van De Vries, dat verder uit Giedo van der Garde en Frits van Eerde bestaat. Zij startten op zaterdag als derde aan de race en in de vrije trainingen waren ze zelfs de snelsten van de LMP2-klasse. Het team van De Vries kreeg echter te maken met problemen aan de koeling, waardoor ze op grote achterstand kwamen.

Visser zal als enige vrouwen-formatie wel tevreden zijn met haar negende plaats. Ook haar teamgenoten, de Colombiaanse Tatiana Calderon en de Duitse Sophia Floersch, debuteerden bij de 24 uur van Le Mans.

Overwinning weer naar Toyota

De overwinning bij de 24 uur van Le Mans ging voor het derde jaar op rij naar Toyota. De coureurs Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Kazuki Nakajima hadden vijf rondes voorsprong op de nummer twee, Rebellion Racing. De voorgaande edities wonnen Buemi en Nakajima met Fernando Alonso.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden