Speciale fietstocht bij aftrap ‘Doortrappen seizoen 2022’

SNEEK - woensdagochtend 13 april was de aftrap van het 'Doortrappen seizoen 2022'! De Provincie Fryslân organiseerde de aftrap in samenwerking met de Friese gemeenten. In onze gemeente kon je deelnemen aan een speciale fietstocht. Wethouder Mirjam Bakker gaf het startsein voor de fietstocht vanaf het Bestjoershûs aan de Marktstraat in Sneek.

De fietstocht ging langs de Doortraproute Sneek-Noord. Deze route van 18 km gaat langs het Sneekermeer, over mooie groene en ruime paden. Op een tweetal locaties langs de route heeft de heer Piet Sijpersma (83 jaar) nog een stukje geschiedenis verteld over de dijkdoorbraak van 1464 in de Grienedyk waar ze over fietsten.
 
Onderweg moest de veegbus van de buurtsportcoaches in actie komen omdat er een ketting brak. De tocht eindigde bij het Bestjoershûs, waar een lunch klaar stond voor alle deelnemers.
 
Medewerkers van gemeente, provincie, Fietsersbond en het Beweegteam organiseerden deze fietstocht en fietsten uiteraard zelf ook mee.  Alle deelnemers kijken met plezier terug op een prachtige, geslaagde fietsochtend!
 
Deze activiteit is een onderdeel van het programma Doortrappen in Fryslân en heeft als ambitie om ouderen tot hun 100ste veiliger te laten fietsen. Kijk voor de fietsroutes op www.doortrappen.frl.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden