Sherida Spitse is terug uit Japan: "Het herstel begint maandag"

Foto KNVB Media

SNEEK- Sherida Spitse is terug in Nederland. De Sneker voetbalster van Oranje mist de Olympische Spelen met een blessure. Woensdag zat ze nog op de tribune als supporter van haar ploeggenoten, nu begint haar revalidatie.

 

"Het was zwaar toen ik wegging", zegt Spitse tegen de camera van de NOS. "Maar de meiden hebben vandaag weer goed getraind, dus ik heb er alle vertrouwen in."

Op Schiphol werd ze opgewacht door onder meer haar vrouw Jolien. En zoon Jens had iets voor Spitse meegenomen: "Ik heb een pizza. En daar staat ook een ballon voor jou."

Knieblessure

Spitse raakte maandag in Japan geblesseerd op de training. "M'n binnenband is ingescheurd. Daar staat vier tot zes weken voor. Het herstel begint maandag."

Zonder Spitse won Oranje woensdag de eerste wedstrijd met 10-3 van Zambia. "Ze kunnen het nog steeds zonder mij. Tuurlijk, er valt wel wat weg. Ik heb wel een belangrijke rol binnen de ploeg, zowel binnen als buiten het veld. Maar goed, dat wordt weer opgevangen."

Oranje zaterdag weer

Nu zit er nog één Friezin bij de selectie: Sisca Folkertsma uit Sloten. De Oranje Leeuwinnen spelen vandaag hun tweede poulewedstrijd, om 13.00 uur tegen Brazilië.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden