SailWise organiseert watersportdagen voor mensen met een visuele beperking

Foto aangeleverd

ELAHUIZEN- Wie denkt dat mensen die blind of slechtziend zijn niet zelfstandig kunnen zeilen, heeft het mis. SailWise - een organisatie met bijna 50 jaar ervaring op het gebied van watersportactiviteiten voor mensen met beperkingen - bewijst het tegendeel. Op zaterdag 30 september kunnen mensen met een visuele beperking zelf ervaren welke mogelijkheden er zijn op watersportgebied. SailWise houdt dan van 10.00 tot 16.00 uur de kennismakingsdag ‘Blind varen op je gevoel’ vanuit het watersportcentrum It Sailhûs in Elahuizen. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om hun zintuigen op een geheel nieuwe manier te gebruiken, terwijl ze zich wagen aan een onvergetelijke ervaring op het water.

 

“Bij SailWise beschouwen we een visuele beperking niet als een hindernis voor watersport,” zegt Barbara Bos, de organisator van dit evenement. “Met de juiste hulpmiddelen en je zintuigen kunnen mensen met elke achtergrond van watersport genieten.” SailWise beschikt over aangepaste zeilboten, audiokompassen, reliëfkaarten van het vaargebied en deskundige instructeurs om ervoor te zorgen dat mensen met een visuele beperking veilig kunnen deelnemen aan de watersportactiviteiten.

Tijdens de kennismakingsdag ‘Blind varen op je gevoel’ worden begeleide zeiltochten georganiseerd onder toezicht van ervaren instructeurs. Bovendien is er ruimte om de accommodatie te bekijken en te ontdekken welke watersportmogelijkheden SailWise te bieden heeft.

SailWise nodigt iedereen met een visuele beperking uit om deel te nemen en de wereld van watersport te ervaren. Meer informatie over deze dag en aanmeldmogelijkheden staan op sailwise.nl/blind-varen.

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden