Release ‘Pianohuis’ Ella & Her Man

Foto Jaap Reedijk

SNEEK- ELLA & HER MAN brengt op 23 september a.s. het album ‘Pianohuis’ uit. Liedjes, die grotendeels Nederlandstalig zijn, met als rode draad ‘liefde, troost en verbinding’. De relatie tussen ouder en kind wordt bezongen. Herinneringen en de worsteling van het ‘opgroeien’ is een persoonlijk en ontroerend geluidsdocument geworden.  

Op de album-credits zijn namen te vinden van musici zoals Oene van Geel en Fay Lovsky. Laatstgenoemde is gastsolist tijdens de CD presentatie. Door de inzet van een strijkkwartet krijgt het album de juiste dosis melancholie. Verstilde akoestiek wordt afgewisseld met een stevig geluid. Hammondorgel, zingende zaag en bugel kleuren de liedjes op Pianohuis. 

‘Pianohuis’  is het derde album van ella & her man. Ella de Jong ( zangeres, actrice en trompettiste)  en Herman Woltman ( componist en gitarist van Souldada), zoals beide voluit heten, ontmoetten elkaar in 2012 waarna een reeks van producties volgt. Zowel op de vloer van het theater, als in een opnamestudio. Zo maken ze in het Friese culturele jubeljaar 2018 het veelgeprezen stuk MYN SKIP, welke gaat over de geschiedenis van een skûtsje. 

Reserveren van kaarten voor de release van de CD ‘Pianohuis’ op 23 september kan via het volgende mailadres: ellaandherman@gmail.com  

Aanvang 20:00 uur in de Bidler in Wergea. Entree € 15,-

De release wordt opgevolgd door een gelijknamige theatertour. Vanaf november tourt het duo met deze muziektheatervoorstelling door de provincie maar ook daarbuiten. Over de voorstelling: 

Muziektheater met een huis vol instrumenten
Daar zit je dan. Onder de piano van mam. Klanken van Mozart brengen je terug naar deze plek. Jouw veilige holletje. Het Pianohuis. Je haalt de hoes van het instrument en herinnert het spel van haar en de bezieling voor de muziek. In deze muzikale voorstelling die vanaf 2021 wordt gespeeld is het publiek deelgenoot van een kind dat opgroeit onder de piano. In het huis vol instrumenten, zoals het meisje haar pianohuis ervaart, is ze op zoek naar verbinding en troost.

Speellijst

23 september Bidler Wergea presentatie ‘Pianohuis’  

23 oktober  Mauritiuskerk IJlst - Stichting IJLST 750 (try out)

Tour muziektheatervoorstelling ‘Pianohuis’ 

4 november 2021  

Bidler Warga ( try out)

5 november 2021  

Bidler Warga ( premiere) 

6 november 2021  

Bidler Warga

12 november 2021  

Paviljoen Mem Buitenpost  

19 november 2021  

Kleintje Kunst Hilversum  

20 november 2021 

Theater Posa Lelystad  

09 december 2021

Het Rode Hert Roderwolde

17 december 2021 

Nicolaaskerk Cornjum 

11 februari 2022 

Theaterkerk Nes  

01 april 2022

De Treemter Balk

9 april 2022  

Theater Sneek   

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden